Közel kétszázan versengtek a legjobb helyezésekért április 19-én, az Óbudai-szigeten megrendezésre került felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági verseny fővárosi döntőjén. Az első helyezettek képviselhetik a Fővárost a 22-n megrendezésre kerülő Országos döntőben.
Általános iskolák kategóriájában a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, míg a középiskolások között a Szerb Antal Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak.
A döntőben a főváros huszonhárom kerületéből összesen negyvenhárom csapat százhetvenkettő diákja állt rajthoz.
A versenyt Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg.
A helyezéseket Blahó Tamás tűzoltó alezredes, fővárosi hatósági szolgálatvezetője ismertette. A díjakat Dr. habil Endrődi István tü. ezredes a Magyar Polgári Védelmi Szövetség Országos Elnöke és Csepregi Péter tűzoltó alezredes, fővárosi polgári védelmi főfelügyelő adta át.
A helyezést elért csapatok díjait a Fővárosi Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Szövetség ajánlotta fel az FKF Zrt és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával.
A helyezett csapatokon kívül különdíjak kerültek átadásra, melyeket többek között az alábbi szervezetek ajánlották fel:
Észak-Budapesti Tankerületi Központ, Tamás Ilona Tankerületi Igazgató
Magyar Nemzeti Bank
Fővárosi Védelmi Bizottság, Szarka Csaba ezredes
RSOE
Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

tp://fpvsz.tuzoltoinfo.hu/wp-content/uploads/2017/04/SAM_3655.jpg” alt=”” width=”1024″ height=”768″ class=”aligncenter size-full wp-image-1122″ />