Informatikai eszközök átadása


2016. január 29-én az FPVKSZ küldöttsége Hejüsz István nyá. mk. pv. alezredes, BM tanácsos ügyvezető elnök vezetésével leutazott Felsődobszára. Az esemény apropója az volt, hogy Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal az informatikai rendszerének korszerűsítése és bővítése során leselejtezett, de még használható számítógépeit átadta a Szövetség számára további felhasználás céljából. A Szövetség a saját rendszerének bővítése és cseréje után a megmaradt gépeket felajánlotta Felsődobsza és környékén lévő településeken élő lakosság, ezen belül főleg a tanuló ifjúság informatikai ismereteinek fejlesztésére.
A Hernád folyó partján fekvő Felsődobszán Luterán András polgármester úr fogadta az ünnepélyes átadásra megérkező küldöttségünket. Ezt követően elmondta, hogy a számítógépeket nemcsak Náluk, hanem a környezetükben lévő és egymást segítő másik három településsel osztoznak meg a felajánlott számítógépeken az igények és lakossági létszám függvényében. Ekkor bemutatta az érintett helyiségek vezetőit. Simáról, Takács Vincéné polgármester asszonyt és a falugondnokot Ivancsó Lászlót, Gibártról, Soltész István polgármester urat, és Baskóról, Dr. Szúnyogh Szabolcs jegyző urat.
Minden vezető röviden az általa vezetett település, község, szépségét, a minden napok nehézségeit, a jövőre vonatkozó terveiket, elképzeléseiket.
Elmondták, hogy elsősorban a nehéz körülmények között élő középiskolás és felsőfokú oktatásban résztvevő diákok tanulását segítik a számukra biztosított gépekkel, illetve a közösségi házakban elhelyezettekkel, pedig a lakosság számára teszik lehetővé ügyeik korszerű elintézését, illetve a tájékozódásukat a nagyvilág történéseiben, ismereteik fejlesztésében, bővítésében.
Ezután ünnepélyesen átadásra kerültek a számítógépek a Polgármester Asszony és Urak, illetve Jegyző Úr számára, melyet egy meleg kézfogással és köszönőszavakkal fogadtak el, kiemelve, hogy ez sokat jelent az általuk képviselt lakosság, település számára.
Az ünnepélyes átadás után, vendéglátóink egy finom ebéd meghívásának eleget téve, még sokat beszélgettünk a Hernád völgyében fekvő kis települések lehetőségeiről, jövőbeni terveikről.

Gép átadás-Felsődobsza