Negyvenöt csapat a Fővárosi Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen!


2019 április 17-én, az Óbudai-szigeten. Általános és középiskolák kerületi győztes csapati versengtek a Fővárosi elsőségért és az Országos versenyre való továbbjutásért.

Szövetségünk aktív részvételével járult hozzá a verseny sikeréhez egy értékelt szabadidős (lakosságvédelmi kérdések) állomás működtetésével, több állomáson való aktív részvétellel. A helyezést elért csapatoknak kupát, érmét és díjakat ajánlott fel.

Állomásunkon a versenyző csaptok gyakorolhatták a kimenekülési csomag összeállítását, a lakás elhagyás valamint az elzárkózás szabályait. Tanúbizonyságot tehettek a szirénajelek ismeretéből. Gyakorolhatták a mocsaras, nehezen járható terepszakasz leküzdését. Az állomáson megjelent minden csapat a támogatók jóvoltából ajándékban részesült.


Az első helyezett csapatok indulhatnak az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági versenyen, amely április 27-én lesz a Városligetben.

Az általános iskolás korcsoport eredményei:

I. Móra Ferenc Általános Iskola
II. Kelenvölgyi Általános Iskola
III. Vajk-Sziget Általános Iskola

A középiskolai korcsoport eredményei:

I. Kossuth Lajos Gimnázium
II. Jedlik Ányos Gimnázium
III. Pál Apostol Katolikus Gimnázium

A nyertes és a résztvevő csapatoknak Szövetségünk nevében gratulálunk.

A verseny támogatói voltak:

Főpolgármesteri Hivatal

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Richter Gedeon Nyrt.

Egis Gyógyszergyár Zrt.

Köszönjük tagtársaink és együttműködő partnereink aktív részvételét:

Sebes Péter, Puzder Attila, Liebe Mária, Mészáros Etelka, Szász Margit, Vid Gábor, Sípos András, Kuncz József, a Budapest X. kerületi Éltes Mátyás Általános Iskola és Kollégium három diákja.