A Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992-ben határoztak A POLGÁRI VÉDELEM VILÁGNAPJÁnak megrendezéséről. Magyarország is csatlakozott az akkori felhíváshoz. Magyarország 1989-ben ratifikálta és hirdette ki az 1949. évi genfi egyezmény két jegyzőkönyvében foglaltakat, amely kimondja a polgári védelem humanitárius jellegét, azt határozottan elkülöníti a fegyveres erőktől, továbbá a polgári védelem feladatai közé sorolja a katasztrófák veszélyeitől való védelmezést, az életben maradás feltételeinek biztosítását. Világszerte látványos mentési gyakorlatokat rendeznek ezen a napon.

Tisztelettel köszöntünk minden jelenlegi és volt hivatásos és polgári kollégát, civilszervezetet akik ezen a területen tevékenykedtek, tevékenykednek.

FPVKSZ Elnöksége

One Reply to “POLGÁRI VÉDELEM VILÁGNAPJA”

  1. 1992-ben a Belügyi Érdekegyeztető Tanács ülésén-akkor még ilyen is volt- én terjesztettem elő a PV-s nap megünneplését, mint a Polgári védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke / PVDSZ / minden volt kollégámnak kivánok jó erőt és egészséget és szép visszaemlékezéseket! Tisztelettel: Bencsik Géza

Comments are closed.